ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ
Είναι γνωστό οτι οι ενεργειακές ανάγκες αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Μεγάλο μέρος της παραγόμενης ενέργειας καταναλώνεται από τον κτιριακό τομέα. Η ανάπτυξη του κατασκευαστικού τομέα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η καταναλισκόμενη ενέργεια σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής ενός κτιρίου ήταν κάτι σύνηθες κατά το παρελθόν.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Η επιλογή ενός γεωθερμικού συστήματος για θέρμανση, δροσισμό ή ψύξη, ζεστό νερό χρήσης, θέρμανση πισίνας ενός κτιρίου είναι μία συμφέρουσα επιλογή, αν λάβουμε υπόψη μας την «πράσινη» συμπεριφορά του συστήματος και τα υψηλά ποσοστά ενεργειακής και χρηματικής εξοικονόμησης.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
Η εταιρία GREEN ENGINEERIΝG είναι από τις πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενες, στο χώρο της εμπορίας εξειδικευμένων δομικών υλικών και της εφαρμογής αυτών σε κατασκευές δημοσίων και ιδιωτικών έργων.
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Τον τελευταίο καιρό συναντάμε καθημερινά τις λέξεις Διατήρηση του περιβάλλοντος, Πράσινη ενέργεια, Βιοκλιματικό σπίτι, Οικολογική δόμηση, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Ενεργειακή απόδοση και άλλες πολλές που έχουν να κάνουν με τη διατήρηση του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας σε μια κατασκευή.
Η ΟΔΗΓΙΑ 89/106/ΕΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ CE ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε στις 11/2/1988 την Οδηγία 89/106/ΕΟΚ που αφορά στην προσέγγιση των νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών σχετικά με τα προϊόντα του τομέα των δομικών κατασκευών. Η Οδηγία αυτή τροποποιήθηκε μόνο μια φορά με την Οδηγία 93/68/ΕΟΚ της 22/7/1993.
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Πλαίσιο και τοποθεσία
Η πρόταση που παρουσιάζεται αφορά ένα οικόπεδο στην περιοχή του Τρίλοφου στην Θεσσαλονίκη.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Η εγκατάσταση ενός γεωθερμικού συστήματος θεωρείται μια συμφέρουσα επιλογή, η οποία μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες για θέρμανση/ψύξη του χώρου, ζεστό νερό χρήσης, θέρμανση πισίνας, ενός κτιρίου ανεξαρτήτως χρήσης και μεγέθους.
ΗΧΟΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ
Στο σημερινό μου άρθρο θα αναφερθώ σε δύο θέματα στα οποία προσφάτως βρέθηκε η ιδανική εφαρμογή τους με τροποποίηση των υπαρχόντων προϊόντων μας PDD, η με εφαρμογή διαφορετικής τεχνοτροπίας τοποθέτησης.
ΤΑ ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΩΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.
Ως φυτεμένο δώμα ή κήπος σε δώμα, μπορεί να χαρακτηριστεί κάθε κήπος, μεταξύ του οποίου και του εδάφους υπάρχει ένα κτίριο ή μια δομική κατασκευή. Στον ορισμό αυτό περιλαμβάνονται κήποι σε οποιαδήποτε στάθμη από το φυσικό έδαφος.
Η ιδέα για το πρασίνισμα των δωμάτων και των στεγών ξεκίνησε στα ιστορικά χρόνια, με τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας. Εξίσου σημαντικές πηγές για τα πρώτα «πράσινα δώματα», αποτελούν τα Ζιγκουράτ, δηλαδή οι φυτοκαλυμμένες κλιμακωτές εξέδρες πάνω στις οποίες έκτιζαν οι Βαβυλώνιοι τους ναούς και τα ιερά για να λατρέψουν τους θεούς τους.
ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ.
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ενεργειακή απόδοση και αναβάθμιση των κτιρίων. Προσαρμοζόμενοι λοιπόν στα νέα δεδομένα και για τη χώρα μας, θα πρέπει να επιδιώκουμε την απόκτηση του νέου πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων που ουσιαστικά συμβάλλει στη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και της προστασίας του περιβάλλοντος.