ECON -Economy, ecology, construction
ΑΡΘΡΑ

ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ.

01-06-2010

Τα οφέλη που προκύπτουν από την αντικατάσταση θερμομονωτικών κουφωμάτων αλουμινίου είναι πολλαπλά αφού με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε συνθήκες θερμικής άνεσης όλο το χρόνο, μειώνουμε το λειτουργικό κόστος, συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και ελαττώνουμε το κόστος συντήρησης του σπιτιού μας.


Ας υποθέσουμε ότι αναλύουμε την εξοικονόμηση ενέργειας ενός σπιτιού 85τ.μ. με επιφάνεια  τζαμιού 15 τ.μ.

Έστω ότι μία κατοικία κτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70, είναι εξοπλισμένη με 15 τ.μ. μονής υάλωσης με U-value 5.7 W/(m²*K) και θεωρούμε μια κρύα χειμερινή ημέρα με εξωτερική θερμοκρασία 5°C και εσωτερική θερμοκρασία 23°C
(Δηλ. θερμοκρασιακή διαφορά Δθ=18°C).

Αυτό σημαίνει ότι θερμικές απώλειες του κτιρίου εξ’ αιτίας της υάλωσης είναι
5.7 x 15 x 18 = 1.539 Watts. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οικήματος αποφάσισε να αντικαταστήσει την συνολική υάλωση με νέα κουφώματα με κατά προτίμηση διπλή υάλωση, που να εμπεριέχει low-e υάλωση, αέριο Κρυπτόν και 15mm διάκενο χώρο μεταξύ των δύο συστατικών τζαμιών, λαμβάνοντας Uw 2 W/(m²*K). Το ίδιο οίκημα, με τις ίδιες θερμοκρασιακές συνθήκες του προηγούμενου παραδείγματος θα έχει τις ακόλουθες θερμικές απώλειες 2 x 15 x 18 = 540 Watts.

Στην περίπτωση που τα κουφώματα της κατοικίας είναι μονής υάλωσης και αν λάβουμε υπόψη ότι η χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι 0,12€/ έως τις 2000 kWh τότε στις 12 ώρες έχουμε ένα κόστος 8,21€ που στο τετράμηνο μεταφράζεται σε 985€ για 2000kWh. (Στο παράδειγμα, λαμβάνουμε τη χρονική περίοδο Νοεμβρίου – Φεβρουαρίου για τις ανάγκες θέρμανσης ενός σπιτιού και την περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου για τις ανάγκες ψύξης). Εάν όμως γίνει αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθετηθούν θερμομονωτικά κουφώματα αλουμινίου με διπλή υάλωση το κόστος των θερμικών απωλειών μειώνεται στα 345,6€/τετράμηνο! Εξοικονομούμε δηλαδή 639,4€/τετράμηνο απλά αλλάζοντας τα κουφώματα!

Η ALUMINCO διαμέσου του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, δημιούργησε πέντε πιστοποιημένα θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου υψηλών προδιαγραφών που εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα και σέβονται το περιβάλλον.
Τα συστήματα AL220 και AL250 ανασυρόμενα θερμομονωτικά, τα συστήματα AL420 και AL520 ανοιγόμενα θερμομονωτικά και το σύστημα κύριας εισόδου AL590, εντάσσονται στα προτεινόμενα ενεργειακά κουφώματα της κατηγορίας ALUMINCO CLIMA. Είναι σχεδιασμένα ώστε οι άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες τους να συμβάλλουν στην αποτελεσματική εξοικονόμηση ενέργειας, μειώνοντας την ανάγκη λειτουργίας συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, αντίστοιχα χειμώνα-καλοκαίρι. Με την χρήση των θερμομονωτικών κουφωμάτων επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων και προστασία του περιβάλλοντος αφού περιορίζονται οι εκπομπές ρύπων.  
    
AL220
Το AL220 λειτουργεί και σαν  απλό συρόμενο και σαν ανασυρόμενο και είναι ιδανικό για κατασκευές μεγάλων ανοιγμάτων με δυνατότητα τοποθέτησης λάστιχων ή βουρτσών. Είναι σχεδιασμένο βάσει πλεονεκτημάτων που το καθιστούν ανταγωνιστικό, ανθεκτικό, ασφαλές, εύκολο στην κατασκευή και ευαίσθητο στην εξοικονόμηση ενέργειας. Προσφέρει ασφάλεια
με δυνατότητα πολλαπλών κλειδωμάτων και μέγιστη αντοχή σε βάρος τζαμιού έως και 200 κιλών.

     
AL220

 


AL250
Η σειρά AL250 είναι ένα νέο συρόμενο θερμο-ηχομονωτικό σύστημα που σχεδιάστηκε για να καλύπτει κατασκευές μεγάλων ανοιγμάτων, προσφέροντάς υψηλή θερμομόνωση και ηχομόνωση, άριστη στεγανότητα και ασφάλεια. Οι ειδικοί γάντζοι που προσαρμόζονται στην κατασκευή δημιουργούν ένα φράγμα αέρος και  εφαρμόζουν τέλεια στο συρόμενο τμήμα της συνολικής κατασκευής μειώνοντας τις φυσιολογικές απώλειες ενός επάλληλου συρόμενου. O ειδικά σχεδιασμένος μηχανισμός, αρχικά ανασηκώνει το φύλλο (μέγιστου βάρους 400 κιλών) και στην συνέχεια ολισθαίνει πάνω στον ανοξείδωτο οδηγό. Το σύστημα AL250 επιδέχεται ειδικό μηχανισμό με δυνατότητα ανύψωσης. Ο μηχανισμός δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν λάστιχα και να σφραγισθεί ο μηχανισμός με τον οδηγό στην κλειστή θέση, αντί να τοποθετηθούν βουρτσάκια εσωτερικά του φύλλου. Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες δέχονται πολλαπλό κλείδωμα, προσφέροντας αποτελεσματική ασφάλιση. Το σύστημα επιτρέπει την κατασκευή επάλληλου κουφώματος με ή χωρίς σήτα, επάλληλου με σταθερό, και τετράφυλλου φιλητού επάλληλου.

   
AL250AL420
Ένα ακόμη θερμομονωτικό σύστημα υψηλών επιδόσεων για μικρά και μεσαία ανοίγματα. Φέρει ειδικά υδατοστεγή και αεροστεγή αφρώδη λάστιχα EPDM, για απόλυτη στεγανότητα. Το μεγάλο εύρος των προφίλ καλύπτει πολλαπλές αρχιτεκτονικές εφαρμογές και προσφέρει μεγάλη ποικιλία κατασκευαστικών λύσεων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα επιλογής διαφορετικού χρωματισμού μέσα και έξω.

AL520
Το σύστημα AL520 προσφέρει τη δυνατότητα κατασκευής κουφωμάτων για αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες (ψύχος, καύσωνας) χάρη στο αυξημένο πάχος των προφίλ τους που ενδείκνυνται για κατασκευές μεγάλων ανοιγμάτων και στα ειδικά σχεδιασμένα λάστιχα στεγανοποίησης EPDM για προστασία από το νερό και την θερμότητα.
Η σειρά AL520 της ALUMINCO προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα αφού εξασφαλίζει αποθήκευση λιγότερων προφίλ και εξαρτημάτων και εύκολη συναρμολόγηση και τοποθέτηση των διαφορετικών στοιχείων για την ολοκληρωμένη κατασκευή ενός κουφώματος αλουμινίου. Συνδυάζει αποτελεσματικά την λειτουργικότητα με την μοντέρνα αισθητική, δίνοντας περισσότερες λύσεις με τις 2 διαφορετικά σχέδια, καμπύλη και επίπεδη εξωτερική εμφάνιση.  
AL590
Η σειρά AL590 είναι το νέο σύστημα κύριας εισόδου της ALUMINCO, σχεδιασμένο να προσφέρει άριστη στεγανοποίηση, θερμομόνωση και ασφάλεια. Φέρει κλειδαριές ασφαλείας με ειδικούς γάντζους στην κάσα που επιτρέπουν την επιλογή 4 τύπων κλειδαριάς, 3 έως και 17 σημείων κλειδώματος. Το σύστημα AL590 επιδέχεται μηχανισμό για άνοιγμα της πόρτας με δακτυλικό αποτύπωμα, εύκολα και γρήγορα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο συνδυασμός πάνελ πάχους 38mm, προσφέρει μέγιστη ηχομόνωση και θερμομόνωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρχιτεκτονικές κατασκευές υψηλών προδιαγραφών. Το σύστημα φέρει επίσημο πιστοποιητικό αντικλεπτικής προστασίας και ασφάλειας κατά της διάρρηξης, καθώς επίσης πιστοποιητικά ηχομόνωσης, θερμομόνωσης, υδατοστεγανότητας και αεροπερατότητας.

 

Τίνα Εκμετζόγλου
Τμήμα Marketing Aluminco

Εγγραφή Είσοδος
Υπενθύμηση κωδικού
Εγγραφή Είσοδος
Θα σας αποσταλεί μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ενεργοποίηση της εγγραφής.
Εγγραφή Είσοδος
Έγγραφή