Γιατί οι Ελληνες βουλευτές μπαίνουν... στην πρίζα
Στην… πρίζα θα μπουν στο εγγύς μέλλον οι βουλευτές Αττικής (και πιθανόν και της υπόλοιπης χώρας), μιας και για πρώτη φορά, ανάμεσα στις επιλογές τους για την απόκτηση βουλευτικού αυτοκινήτου, θα συμπεριλαμβάνονται και τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.
Το οξυγόνο μειώνεται σε όλο και περισσότερες θαλάσσιες περιοχές
Η μείωση του οξυγόνου στις θάλασσες γίνεται μια αυξανόμενη απειλή στα αποθέματα ψαριών, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που παρουσιάστηκε σήμερα από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, που διεξάγεται στη Μαδρίτη.
WWF: Η μετάβαση στην εποχή μετά το κάρβουνο πρέπει να γίνει δίκαια και να μην αφήσει κανέναν πίσω
Στην ιστορική περιοχή της Σιλεσίας στη νότια Πολωνία, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εργαζομένων και οργανώσεων από την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Γερμανία, συναντήθηκαν το διάστημα 25-28 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Δίκαιη Μετάβαση για την Ανατολική και Νότια Ευρώπη».
Τι θα γίνει μετά από 20 χρόνια στον κάμπο που θα λήξει η ζωή των αγροτικών φωτοβολταϊκών;
Παγκόσμια ημέρα του εδάφους η σημερινή 5η Δεκεμβρίου και επ’ αφορμής ο πρώην Διευθυντής του ΕΘΙΑΓΕ Δρας Χρήστος Τσαντήλας έβαλε μία σημαντική παράμετρο το μεσημέρι μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας».
Κλιματική αλλαγή: 50 εκατ. άνθρωποι θα εκτοπίζονται ετησίως στο τέλος του αιώνα λόγω υπερχείλισης ποταμών
Ο αριθμός των ανθρώπων που κινδυνεύουν να εκτοπιστούν εξαιτίας των πλημμυρών από την υπερχείλιση ποταμών ενδέχεται να αυξηθεί στα 50 εκατομμύρια ετησίως ως το τέλος του αιώνα, αν οι κυβερνήσεις δεν εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προειδοποίησαν σήμερα οι ερευνητές.
Ο κρυμμένος «χρυσός» της βιομάζας και η επιστημονική… αλχημεία
Για χιλιάδες χρόνια τα κατάλοιπα κάθε ανθρωπογενούς δραστηριότητας αποτελούσαν «αναγκαίο κακό» που έπρεπε να «κρυφτεί» κάπου, κάπως. Πλέον ένα μέρος τους όχι μόνο δεν χρειάζεται να κρυφτεί κάτω από το χαλί αλλά με σωστή διαχείριση παράγει πολλαπλό οικονομικό και περιβαλλοντικό κέρδος.
ΟΗΕ: Το 2019 κλείνει την θερμότερη δεκαετία που έχει ποτέ καταγραφεί
Το 2019, με τις αλυσιδωτές πυρκαγιές, τις ξηρασίες, τους καύσωνες και τους τυφώνες, θα εγγραφεί μεταξύ των τριών θερμότερων ετών που έχουν καταγραφεί από το 1850, ενώ τερματίζει μία δεκαετία "εξαιρετικής ζέστης", ανακοίνωσε ο ΟΗΕ με την ευκαιρία της COP25 στην Μαδρίτη.
Οι Έρευνες για Υδρογονάνθρακες Έχουν Εξ Ίσου Τεράστια Οικονομική Σημασία
Στο άρθρο μας της περασμένης Παρασκευής ( 29/12) αναφερθήκαμε στην ιδιαίτερα μεγάλη στρατηγική σημασία που έχουν οι έρευνες υδρογονανθράκων για τον καθορισμό των θαλασσίων μας συνόρων και της υφαλοκρηπίδος, η οποία ως γνωστό συμπίπτει με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Χωρίς τη διενέργεια και επέκταση των ερευνών σε όλες τις περιοχές του θαλασσίου χώρου μας σε διαρκή βάση η Ελλάδα δεν μπορεί να ορίσει την υφαλοκρηπίδα της πόσω μάλλον να διαφυλάξει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Χαμηλές οι κλιματικές επιδόσεις της Ελλάδας
Παρά την ολοένα αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για το σοβαρότατο θέμα της κλιματικής αλλαγής, παρατηρείται, ακόμη, σημαντικό έλλειμμα σε εθνικό επίπεδο στην υιοθέτηση ολοκληρωμένων αλλά και πρακτικών στρατηγικών για την αντιμετώπισή της.
Κλιματική αλλαγή, ανεργία, μετανάστες ή τρομοκρατία: Τι φοβούνται περισσότερο οι Ευρωπαίοι;
Σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι φοβούνται την κλιματική αλλαγή περισσότερο από το να χάσουν τη δουλειά τους ή μια τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ/EIB) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα την ώρα που οι ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο κήρυτταν "κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης".