Γ. Φιντικάκης: Επιχειρήσεις σε ρόλο... ΑΕΙ!
Στο κατώφλι της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης οι ελληνικές επιχειρήσεις προσλαμβάνουν δικηγόρους, οικονομολόγους και μαθηματικούς, τους οποίους δεν χρειάζονται, για να τους μετεκπαιδεύσουν σε ειδικότητες που έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως στην ψηφιακή οικονομία και στην ενέργεια.
Η συνδυασμένη διαχείριση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη
Η διαχείριση του νερού και της ενέργειας, καθορίζει το σύνολο της οικονομίας και καθορίζεται από την παιδεία του κοινωνικού συνόλου. Ο συνδυασμός της παραγωγής και της διαχείρισης αυτών των κοινωνικών πόρων δίδει την δυνατότητα ελαχιστοποίησης του κόστους και μεγιστοποίηση της αναβάθμισης του περιβάλλοντος και της κοινωνικής συνοχής.
Πόσο κοντά είμαστε σε μια πετρελαϊκή κρίση;
Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και οι φόβοι για νέα ανάφλεξη στον Περσικό Κόλπο, καθώς οι ΗΠΑ δείχνουν ευθέως το Ιράν ως δράστη των επιθέσεων με drones στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, οδήγησαν σε αρνητικό πρόσημο την έναρξη της εβδομάδας στα χρηματιστηριακά ταμπλό.
5 Προτάσεις έργων για την καινοτομία - Ενέργεια, Περιβάλλον και Επιχειρηματικότητα
5 Προτάσεις έργων για την καινοτομία - Ενέργεια, Περιβάλλον και Επιχειρηματικότητα
Γ. Παυλόπουλος: Επιστρέφει ο εφιάλτης του ακριβού πετρελαίου στην παγκόσμια οικονομία
Η σημερινή συνεδρίαση για τις αγορές, σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Επιστήμονες Προειδοποιούν για το Ενδεχόμενο Μετατροπής του Αμαζονίου σε Σαβάνα
Οι τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο πυροδότησαν παγκόσμια ανησυχία και έφεραν στο προσκήνιο τις αναλύσεις επιστημόνων που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του τροπικού δάσους και τις συνέπειες που θα έχει η απώλεια αυτού του οικοσυστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η πράσινη ανάπτυξη δεν γίνεται με λόγια
Η ιταλική περιφέρεια της Απουλίας (πρωτεύουσα το Μπάρι) είναι από τις σημαντικότερες της Ιταλίας στην προώθηση του ενεργειακού προτύπου που καθορίζεται «από το τικ-τακ» της κλιματικής αλλαγής.
Seth Schultz: Οι Πόλεις Είναι Απαραίτητες στον Αγώνα για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής
Την εκτίμηση ότι οι πόλεις, περισσότερο από ό,τι οι κεντρικές κυβερνήσεις, μπορούν υπό προϋποθέσεις να κάνουν τη διαφορά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, καθώς λειτουργούν -μεταξύ άλλων- σαν το «καναρίνι στο ορυχείο», έχουν πιο άμεση σχέση με τον πολίτη και είναι πιο «πραγματίστριες», εκφράζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σεθ Σουλτς (Seth Schultz), ιδρυτής και CEO της Urban Breakthroughs και ειδικός σύμβουλος της διεθνούς συμμαχίας δημάρχων "Global Covenant of Mayors on Research & Innovation".
Μονόδρομος η Ηλεκτροκίνηση για τις Αυτοκινητοβιομηχανίες
Χρειάστηκε μόνον μία δεκαετία να πεισθούν οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες ότι το ηλεκτρικό όχημα είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα καινούργιο προϊόν, στο οποίο δίνουν ελάχιστη προσοχή απλώς και μόνον δίκην πειραματισμού. Σήμερα, υπό το βάρος της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της, του απόηχου του μείζονος σκανδάλου ντίζελγκεϊτ, το οποίο κατέδειξε πως τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα δεν είναι τόσο «πράσινα» όσο διαφημίζονταν, αλλά και των σαφώς αυστηρότερων ορίων για τις εκπομπές ρύπων την Ε.Ε. και αλλού, η ηλεκτροκίνηση έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο
Τον Καθαρισμό Δυσπρόσιτων Ακτών στο Αιγαίο Ξεκινά το Typhoon
Ένα διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα για τους ωκεανούς αποτελούν τα θαλάσσια απορρίμματα. Με τις μελέτες των ερευνητών να είναι κάθε χρόνο όλο και πιο δυσοίωνες, ο πλανήτης Γη «φωνάζει» απεγνωσμένα για βοήθεια, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του. Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός για το 2018, τουλάχιστον 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών εισέρχονται κάθε χρόνο στους ωκεανούς, ενώ αναμένεται μέχρι το 2050 να περιέχουν περισσότερο πλαστικό από ό,τι ψάρια (σε βάρος)