ECON -Economy, ecology, construction
ΑΡΘΡΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

01-09-2009

Ένα μέρος αυτών των προϊόντων αφορά συστήματα συνδέσεων και σωληνώσεων δικτυωμένου πολυαιθυλενίου τύπου Α, Pex-a και συστήματα αποχέτευσης πολυπροπυλενίου, PP. Η εταιρία δραστηροποιείται στον Ελλαδικό χώρο από το 1977 με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ REHAU.

1.    Σωλήνας πολλαπλών χρήσεων με ενσωματωμένο στρώμα αλουμινίου, Rautitan Stabil.

Ο σωλήνας γενικής χρήσεως της Rehau, Rautitan Stabil, χρησιμοποιείται σε εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και κλιματισμού. Πρόκειται για ένα πολυστρωματικό σωλήνα, ο οποίος αποτελείται από σωλήνα δικτυωμένου πολυαιθυλενίου Pex-a εσωτερικά, στρώμα αλουμινίου στη μέση και επίστρωση δικτυωμένου πολυαιθυλενίου εξωτερικά. Ο σωλήνας Rautitan Stabil τηρεί όλες τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις για πόσιμο νερό, όπως το DVGW, KTW και λόγω της ύπαρξης του στρώματος του αλουμινίου στη μέση, μας προσφέρει και το φράγμα οξυγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για εγκαταστάσεις θέρμανσης σύμφωνα με το DIN 4726. Η σύνδεση των σωληνώσεων γίνεται με την ψυχρή πρεσσαριστή σύνδεση της Rehau, η οποία αποκαλείται Σιμπεχίλζε και είναι πατενταρισμένη. Υπάρχει πλήρη γκάμα εξαρτημάτων, των οποίων η κατασκευή γίνεται από ανθεκτικό στην αποψευδαργύρωση ειδικό ορείχαλκο. Η σύνδεση είναι γρήγορη και μόνιμη, έτσι ώστε να μειώνεται το εργατικό κόστος και συγχρόνως να αποφεύγουμε επανασυσφίξεις σε περίπτωση διαρροής. Ο σωλήνας διατίθεται από διατομές Φ16 έως Φ40. Σε διατομές Φ16 έως Φ25 παραδίδεται και έτοιμα μονωμένος σε μόνωση 4mm, 9mm και 13mm.


2.    Σωλήνας πολλαπλών χρήσεων Rautitan Flex.

Ο σωλήνας Rautitan Flex είναι ένας εύκαμπτος σωλήνας πολυαιθυλενίου Pex-a και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού και ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Ο σωλήνας εκπληρώνει τις απαιτήσεις του DVGW και του KTW για πόσιμο νερό και συγχρόνως διαθέτει και φράγμα οξυγόνου για εγκαταστάσεις θέρμανσης, σύμφωνα με το DIN 4726. Η σύνδεση των σωληνώσεων Rautitan Flex, γίνεται με την πρεσσαριστή σύνδεση της Rehau, Σιμπεχίλζε και χρησιμοποιεί την ίδια γκάμα πρεσσαριστών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται και στο σωλήνα Rautitan Stabil. Ο σωλήνας διατίθεται από διατομές Φ16 έως Φ63 σε κουλούρες και βέργες. Συγχρόνως σε διατομές Φ16 έως Φ20 παραδίδεται έτοιμα μονωμένος σε μόνωση 4mm, 9mm και 13mm.

3.    Σωλήνας Rautherm S για εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Ο σωλήνας θέρμανσης της Rehau Rautherm S, προτείνεται εξ ολοκλήρου για εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης και ψύξης. Είναι σωλήνας δικτυωμένου πολυαιθυλενίου Pex-a με ενδιάμεσο στρώμα φράγματος οξυγόνου σύμφωνα με το DIN 4726, που προστατεύει το σωλήνα και την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης από την εισροή ατμοσφαιρικού οξυγόνου έτσι ώστε να αποφεύγεται η οξείδωση στα μεταλλικά μέρη της θέρμανσης. Η ενδοδαπέδια θέρμανση μας παρέχει μεγάλη θερμική άνεση, εξοικονόμηση ενέργειας, είναι φιλική για  περιβάλλον, ειδικά όταν συνδυάζεται με γεωθερμία και ηλιακή εκμετάλλευση. Επίσης είναι κατάλληλη για αλλεργικούς και μας παρέχει απόλυτη ελευθερία στην αρχιτεκτονική του χώρου.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟΥ, PP ΜΕ ΜΟΥΦΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ.

RAUPIANO PLUS
Το ηχομονωτικό σύστημα κτιριακής αποχέτευσης Raupiano Plus, έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις αποχέτευσης κτιρίων με αυστηρές προδιαγραφές ηχομόνωσης σύμφωνα με τον κανονισμό VDI 4100.
Κατόπιν δοκιμών του συστήματος σε πραγματικές συνθήκες μέτρησεις, του επίσημα αναγνωρισμένου ινστιτούτου δοκιμής φυσικής Fraunhofer,
(Fraunhofer-Institut fuer BauphysiK) της Στουτγκάρδης,
το σύστημα Raupiano Plus επέτυχε στάθμη πίεσης ήχου, η οποία βρίσκεται κάτω από την πιο αυστηρή απαίτηση της οδηγίας του Συλλόγου Γερμανών Μηχανικων (Verein Deutcher Ingenieure) VDI 4100.

Το σύστημα RAUPIANO Plus, παρουσιάζει τα κάτωθι πλεονεκτήματα:

 • Εξαιρετική ηχομόνωση.
 • Εξαιρετική ανθεκτικότητα στις επιπτώσεις του ψύχους (διακεκριμένο με το σήμα του παγοκρυστάλλου, σύμφωνα με το πρότυπο DIN EN 1451/1411.
 • Απλή και οικονομική τοποθέτηση.
 • Μικρό βάρος.
 • Σύνδεση με ελαστικό δακτύλιο.
 • Εργοστασιακά τοποθετημένοι στεγανοποιητικοί δακτύλιοι.
 • Κοπή με κοινά εργαλεία κοπής σωλήνων ή με λεπτό πριόνι.
 • Ασφαλής τοποθέτηση σε χαμηλές εξωτερικές  θερμοκρασίες.
 • Πλήρη σειρά σωλήνων και εξαρτημάτων, με συμβατότητα με το σύστημα ΗΤ-PP και KG χωρίς ειδικούς συνδέσμους προσαρμογής.
 • Ευχάριστη εμφάνιση των τμημάτων που φαίνονται.
 • Λευκό χρώμα υγιεινής.
 • Σύστημα φιλικό για το περιβάλλον, λόγω της ικανότητας ανακύκλωσης.


ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Σωλήνες και εξαρτήματα
•    Από ενισχυμένο με ορυκτά RAU-PP.
•    Χρωματισμένοι λευκοί (παρόμοια με RAL 9003.
•    Ονομαστικές διάμετροι DN 40, 50, 75, 90, 110, 125.
•    Μήκη εγκατάστασης από 150mm έως 3000mm.
•    Πλήρη σειρά εξαρτημάτων από καμπύλες 15˚ έως 87˚, μονή και διπλή διακλάδωση,διπλή γωνιακή διακλάδωση, παράλληλη διακλάδωση.


Αποχέτευση πολυπροπυλενίου HT PP, γκρι χρώματος.

Μαζί με το σύστημα Raupiano Plus, η εταιρία Rehau προσφέρει και κτιριακή αποχέτευση πολυπροπυλενίου γκρι χρώματος με μούφα και ελαστικό δακτύλιο σε διαστάσεις από DN 40 έως DN 160, σε μήκη από 150mm έως 3.000mm και πλήρη γκάμα εξαρτημάτων. Το σύστημα είναι συμβατό με το σύστημα Raupiano Plus καθώς και με τις σωληνώσεις εξωτερικών δικτύων Σειράς 41.

Χριστοδούλου Σταυρούλα
Τεχνικό Τμήμα
Κτιριακών Εγκαταστάσεων
Rehau

Εγγραφή Είσοδος
Υπενθύμηση κωδικού
Εγγραφή Είσοδος
Θα σας αποσταλεί μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ενεργοποίηση της εγγραφής.
Εγγραφή Είσοδος
Έγγραφή