ECON -Economy, ecology, construction
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Schneider Electric: Κτίρια ενεργειακά αποδοτικά και τροφοδοτούνται από ΑΠΕ

21-10-2019

Έχοντας ως φιλοδοξία να μειώσει δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της, η Schneider Electric, σε μόλις ένα χρόνο σημείωσε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 22% και κατά 130.000 τόνους (2018 σε σύγκριση με το 2017).

Τον Οκτώβριο του 2019, δεκατρία από τα κτίρια του Ομίλου πέτυχαν μηδενικές εκπομπές άνθρακα, χάρη στην πλατφόρμα EcoStruxure και τις ψηφιακές λύσεις της εταιρείας για τη διαχείριση της ενέργειας.

Πιο συγκριμένα:

  • Αποδεικνύει ότι το EcoStruxure δίνει τη δυνατότητα στον κλάδο να λειτουργεί με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
  • Σύμφωνα με το World Green Building Council, τα κτίρια με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης και τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • Από τον Οκτώβριο του 2019, η Schneider Electric γίνεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Περιφερειακού Επιμελητηρίου του WorldGBC στην Asia-Pacific

 Kτίρια που είναι ενεργειακά αποδοτικά και τροφοδοτούνται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Με την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού τον Δεκέμβριο του 2015, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έχει γίνει αγώνας δρόμου για την άμεση μείωση των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ώστε να περιοριστεί η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Ο κατασκευαστικός κλάδος κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον μετασχηματισμό, καθώς είναι υπεύθυνος για το 30% περίπου της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με την προώθηση του έργου Net Zero της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης World Green Building Council (WorldGBC), τα υφιστάμενα κτίρια πρέπει να ανακαινισθούν με γρήγορο ρυθμό, ώστε να λειτουργούν με μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050.

Η Schneider Electric υιοθέτησε τον ορισμό του WorldGBC για «κτίρια με μηδενικές εκπομπές άνθρακα»: ένα κτίριο με μηδενικές εκπομπές άνθρακα είναι ένα κτίριο υψηλής ενεργειακής απόδοσης και τροφοδοτείται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε ετήσια βάση.

Από τον Οκτώβριο του 2019, δεκατρία από τα κτίρια της Schneider Electric που βρίσκονται στην Κίνα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έχουν σημειώσει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Τα συγκεκριμένα κτίρια αξιοποιούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας με την EcoStruxure Power και Building, εξοικονομώντας ενέργεια όλο το χρόνο.

Η Schneider Electric έχει πετύχει πάνω από 30% εξοικονόμηση ενέργειας παγκοσμίως τα τελευταία 10 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος Schneider Energy Action. Επιπλέον, από τον Οκτώβριο του 2019, το 45% των δραστηριοτήτων της εταιρείας τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Στη Schneider Electric στόχος μας είναι να ηγηθούμε στη διαμόρφωση του μελλοντικού ενεργειακού τοπίου. Τα κτίριά μας είναι ενεργειακά αποδοτικά, αρκετά από τα οποία τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και σε ορισμένες περιπτώσεις παράγουν μικροδίκτυα και αποθηκεύουν ενέργεια. Η ουδετερότητα του άνθρακα είναι τεχνολογικά εφικτή σήμερα και έχει οικονομικό αντίκτυπο. Τέτοια κτίρια αποτελούν πραγματικά παραδείγματα των οφελών της ψηφιακής διαχείρισης ενέργειας με την αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure», δήλωσε ο Xavier Houot, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Global Safety, Environment, Real Estate της Schneider Electric.

Για να είναι εφικτός αυτός ο μετασχηματισμός, η Schneider Electric αξιοποιεί την εμπειρία των ειδικών σε θέματα ενεργειακής βιωσιμότητας –Energy Sustainability Services (ESS)- οι οποίοι δρουν ως στρατηγικοί εταίροι για την επίτευξη των φιλοδοξιών της όσον αφορά στην ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Schneider Electric μέλος του ΔΣ του Περιφερειακού Επιμελητηρίου του World Green Building (WorldGBC) στην Asia–Pacific

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου World Green Building. Υποστηρίζουμε τη φιλοδοξία του WorldGBC να μεταμορφώσει το φυσικό περιβάλλον και να το κάνει πιο καθαρό, ενεργειακά αποδοτικό και βιώσιμο. Τα κτίρια έχουν τεράστιες δυνατότητες να συμβάλλουν στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έχοντας κατά νου την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων», δήλωσε ο Tommy Leong, Zone President, στην Ανατολική Ασία και Ιαπωνία.

Σχετικά με την Schneider Electric 

Στη Schneider Electric, πιστεύουμε ότι η πρόσβαση στην ενέργεια και στο ψηφιακό περιβάλλον αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Στόχος μας είναι να προτρέψουμε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν την φιλοσοφία μας για αποδοτική χρήση ενέργειας και πόρων, εξασφαλίζοντας ότι ‘Life Is On’ παντού, για όλους και σε κάθε στιγμή.

Παρέχουμε ψηφιακές λύσεις διαχείρισης ενέργειας και αυτοματισμού για βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας. Συνδυάζουμε παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας, αυτοματισμού σε πραγματικό χρόνο, καθώς και λογισμικό και υπηρεσίες συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.

Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε ενεργά στη διάδοση των αμέτρητων δυνατοτήτων μιας ανοιχτής, παγκόσμιας, καινοτόμου κοινότητας που εργάζεται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους.

Πηγή:energypress.gr

Εγγραφή Είσοδος
Υπενθύμηση κωδικού
Εγγραφή Είσοδος
Θα σας αποσταλεί μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ενεργοποίηση της εγγραφής.
Εγγραφή Είσοδος
Έγγραφή