ECON -Economy, ecology, construction
ΑΡΘΡΑ

Αξιολογήσεις

22-02-2020

Δεν είναι μόνον ο Κυρ. Μητσοτάκης που αξιολογεί την απόδοση των 52 υπουργών της κυβερνήσεως του. Η Ελληνική κοινή γνώμη κάνει το ίδιο συνεχώς για τον ίδιον. Και ενώ εις ορισμένους περιπτώσεις λαμβάνει 9 με άριστα το 10 , όπως στην αποκατάσταση του κύρους της Ελλάδος στο εξωτερικό, που είχε καταρρακωθή από την προηγουμένη κυβέρνηση,  στην εσωτερική πολιτική η νέα «διακυβέρνηση» δεν πάει καλά. Με περισσότερους πόρους κάνει λιγότερα - για να παραφράσουμε τον Κυριάκο

Κυρίως στο λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα, η κατάστασις τείνει να εκφύγει του ελέγχου ενώ στην οικονομία , η αυταρέσκεια ορισμένων υπουργών αγνοεί τις δυσκολίες των ιδιωτικών επιχειρήσεων να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις από έλλειψη χρηματικών ροών. Η «κανονικότης» απέχει πολύ.

Οι άλλες «ροές», προερχόμενες από την γείτονα χώρα, συνεχίζονται αμείωτες και καθίστανται μη διαχειρίσιμες. Η απειρία των διορισμένων υπουργών , η προχειρότης των λύσεων (πχ. ο πλωτός φράχτης), η ανάμιξη των ξένων ΜΚΟ με το «μαύρο χρήμα» που τις συντηρεί, χειροτερεύουν την  κατάσταση. Η δολιότητα των Ευρωπαίων «εταίρων» που επιθυμούν να μεταβάλλουν την χώρα μας σε χωματερή ανθρωπίνων ψυχών και πάνω απ’ όλα , η γεωπολιτική εκμετάλλευση  του μεταναστευτικού από ένα αδίστακτο «παίκτη», τον Τουρκοθωμανό πρόεδρο Ταγήπ  Ερντογκάν, που στέλνει στην Ελλάδα καραβιές οικονομικών σαλταδόρων για ν’ αποσπάσει εδαφικές παραχωρήσεις από την χώρα μας («γκρίζα» νησαία εδάφη, υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και ΑΟΖ τους Λιβυκού πελάγους) καθιστούν το μεταναστευτικό πρόβλημα δυσεπίλυτο.

Η κυβέρνηση μας που ασχολείται περισσότερο με δηλώσεις…αναρμοδίων υπου(α)ργών στις τηλεοράσεις, αντί να αποσοβήσει νέες αφίξεις και να  τις στείλει απ’ ευθείας στην προϊσταμένη, φράου Μέρκελ, διατυπώνει χρησμούς του τύπου:  ήξεις-αφίξεις (Μηταράκης).

Επιβαρυντικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι το κυβερνητικό υποσυνείδητο δεν «ζητεί τίποτε από την Τουρκία» και ψάχνει για εξιλέωση από εθνικές του ευθύνες, με  προσφυγή στο  Διεθνές… «Παζάρι» της Χάγης, όπου επικρατούν σαράφηδες αντί δικαστών (ΕΛΙΑΜΕΠ). 

Εν τούτοις, η υπομονή του Ελληνικού λαού  εξαντλείται με τα όσα , απαράδεκτα, συμβαίνουν στα ΒΑ νησιά μας Λέσβο, Χίο, Σάμο, Σύμη, Κω, όπου οι λαθρομετανάστες χειραγωγούνται με την ανεκπλήρωτη είδηση περί «επιστροφών» απ’ όπου προήλθαν (Κουμουτσάκος-Μυταράκης)

Το ζήτημα δεν είναι τόσον ο επαναπατρισμός όσον η αποτροπή των υποψηφίων Λ/Μ, να έρχονται στην Ελλάδα. Εις τούτο θα συνέβαλε όχι μόνον η αυστηρά φύλαξη των  θαλασσίων συνόρων αλλά κυρίως η προπαγάνδα με ραδιοφωνικές εκπομπές στην αραβική γλώσσα και στο διαδίκτυο «μην πάτε στην Ελλάδα γιατί θα επαναπατρισθείτε αμέσως, χωρίς καμμία δυνατότητα παροχής ασύλου» (Στεφανής).

Οι αντιδράσεις της Ευρωκομμισαρίων, των απανθρώπων  ΜΚΟ, των δήθεν φιλανθρώπων ηθοποιών του Χόλυγουντ και των υποκριτικών ευρωελίτ, περί της δήθεν καταργήσεως του ασύλου δεν έχουν πλέον αξία. Το άσυλο επενοήθη εις μίαν άλλη εποχή (του «Σιδηρού Παραπετάσματος») και δεν αφορά τους οικονομικούς λαθρομετανάστες, ιδίως εις εποχάς Πανδημίας του κινεζικού ιού.

Εάν δεν αντιμετωπίσει επί  τέλους το μεταναστευτικό επαρκώς η  κυβέρνηση, συντόμως ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει να κάνει με  την αποδοκιμασία των σφυγμομετρήσεων, οπότε δεν τον σώζει η τηλεοπτική εύνοια που έχουν φιλοτεχνήσει τα ποδόσφαιρα, οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» κι οι ολιγάρχες.

Πηγή:energia.gr

Εγγραφή Είσοδος
Υπενθύμηση κωδικού
Εγγραφή Είσοδος
Θα σας αποσταλεί μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ενεργοποίηση της εγγραφής.
Εγγραφή Είσοδος
Έγγραφή